K3ps™
Alex   Pula, Istarska, Croatia
 
 
No information given.
Currently Offline
Recent Activity
22 hrs on record
last played on 7 Jan
830 hrs on record
last played on 6 Jan
435 hrs on record
last played on 4 Jan
300 XP
red 30 Oct, 2024 @ 8:02am 
╔╦╗
║╩╠═╦═╦═╦╦╗
║╦║╬║╬║╬║║║
╚╩╩╩╣╔╣╔╬╗║
════╚╝╚╝╚═╝
████▀▀▀▀▀▀▀████
███═▄██═██▄═███
███▄▀▀▀▄▀▀▀▄███
█████▄═▄═▄█████
█████▌▀═▀▐█████
███████████████
║║╔╗║║╔╗║║║╔╔╔╗
╠╣╠╣║║║║║║║╠╠║║
║║║║╚╚╚╝╚╩╝╚╚║║
:metrosnowflake::metrosnowflake::metrosnowflake::metrosnowflake::metrosnowflake::metrosnowflake::metrosnowflake::metrosnowflake:
SpeedHDD 14 Sep, 2024 @ 12:05pm 
Pasul 1
Tartitele se parlesc bine la ochiul de la aragaz, astfel incat sa nu mai aiba acei tulei moi, iar tuleii mai mari, mai duri, se scot cu o penseta. Se spala bine si se pun la fiert in apa. Spumam la nevoie.

Pasul 2
Ca la orice ciorba, tocam legumele marunt, cu exceptia cartofului pe care il taiem cuburi mai mari. Le punem in oala, dupa 15 minute de fiert tartitele.

Pasul 3
Dupa ce cartofii s-au inmuiat, adaugam sucul de rosiile si bulionul. Fierbem 15 minute.

Pasul 4
Adaugam borsul si fierbem 10 minute. Potrivim de gust cu sare si Vegeta. Oprim focul, batem oul, il amestecam cu un polonic de ciorba si il adaugam inapoi in ciorba. Garnisim cu leustean.

Tartitele de curcan sunt foarte carnoase si foarte ieftine. Obisnuiam sa gatesc mai des aceasta ciorba, dar tartitele nu se gasesc oriunde, iar din lipsa de timp, am ajuns sa gatesc cam rar aceasta ciorba, deosebit de gustoasa.
red 12 Sep, 2024 @ 2:55pm 
Ciorbă de pește din Dunăre

Ingrediente:

1 kg pește (crap, somn, știucă)
2 cepe
2 morcovi
1 ardei gras
2 roșii
1 litru borș
3-4 cartofi
pătrunjel, leuștean
sare, piper
Mod de preparare:

Fierbi legumele (ceapa, morcovul, ardeiul, cartofii) tăiate cubulețe.
Adaugi roșiile tăiate și borșul fiert separat.
Peștele curățat și porționat se adaugă la final, fierbe 10-15 minute.
Condimentezi cu sare, piper și verdeață (pătrunjel și leuștean).
Servești cu ardei iute!
red 2 Jul, 2024 @ 1:24pm 
Fotbalul este un sport de echipă ce se dispută între două echipe alcătuite din 11 jucători fiecare. La începutul secolului al XXI-lea era jucat de peste 250 de milioane de jucători în peste 200 de țări, ceea ce îl face cel mai popular sport din lume.

Se joacă cu o minge sferică pe un teren dreptunghiular, acoperit cu iarbă, cu câte o poartă la fiecare capăt. Scopul jocului este de a înscrie goluri introducând mingea în poarta adversarului. În afara portarului, ceilalți jucători nu se pot folosi de mâini pentru a manevra mingea. Câștigătorul meciului este echipa care a înscris mai multe goluri la încheierea partidei.
red 24 Apr, 2024 @ 12:02pm 
Lasand la o parte numele „exotic” si total nerusinat, pizdulice la gratar este o reteta veche, extrem de apreciata la sfarsitul-inceputul secolelor 19-20. „Pizdulicea” este o bucata de carne extrem de frageda, cu o textura asemanatoare muschiuletului si nu este deloc numitul organ. Se gaseste in interiorul pulpei, atat la animalul mascul, cat si la femela. Fiecare animal are deci 2 bucati de „pizdulice”. E o bucata micuta de carne, de 100-200 g, cat o palma, foarte putin cunoscuta publicului larg. In general, acesta delicatesa face parte din „tainul” macelarului, adica este bucata de carne pe care si-o opresc macelarii. In carciumile de odinioara, pizdulicea la gratar era la loc de cinste alaturi de alte delicatese la gratar: fudulii, momite, maduvioare, mate si mititei. Scrierile vremii amintesc de asa bunatati, stinse din belsug cu o bardaca de vin rosu ca sangele ursului.
red 10 Apr, 2024 @ 2:15pm 
Baclavaua are nevoie de aproximativ o oră pentru a fi gata și câteva ingrediente pe care sigur le găsești în bucătăria ta.

Secretul unei baclavale de succes constă în turnarea siropului rece peste baclavaua fierbinte. Apoi, desertul trebuie lăsat la temperatura camerei pentru ca apoi să fie lăsat ,,să se odihnească’’ la frigider până a doua zi pentru uniformizarea siropului în prăjitură.
Unge foile de plăcintă cu o pensulă îmbibată în unt sau ulei. Ai grijă să le ungi rapid, înainte ca foile să se usuce.
Secționează baclavaua cu ajutorul unui cuțit ascuțit și încălzit la flacără.
Dorești să te mândrești cu o baclava realizată 100% de tine? Atunci, începe cu foile de aluat. Ce ai nevoie pentru realizarea aluatului de baclava?
500 g făină;
amidon alimentar;
2 ouă;
sare;
200 ml apă călduță.